Три причини да изберем секционна гаражна врата

Три причини да изберем секционна гаражна врата

Предимствата на секционна гаражна врата

Избора на гаражна врата обикновено се прави максимум 2 или 3 пъти в живота. Затова е изключително важно да изберем най-доброто за нас предвид дългосрочността на инвестицията. Въпреки, че секционните гаражни врати са една идея по-скъпи от ролетните или металните варианти, техния дълъг експлоатационен живот оправдава разхода. При цена от 1700лв и използването на вратата 15 години сумата излиза под 10лв на месец.

Секционна гаражна врата е този тип врата, която е изпълнена от секции изолационни панели, обикновено с височина 50 или 60см. Тези секции са свързани с панти и се движат по водачи по контура на тавана на гаража. Въпреки че често биват бъркани с ролетните врати те нямат нищо общо като конструкция и изпълнение. Кои са трите основни причини да изберем точно такъв тип врата за нашия гараж?
Първата причина е технологията на изпълнението, която гарантира дългогодишна експлоатация без необходимост от скъпа поддръжка. Както вече споменахме една поддържана гаражна секционна врата би могла да ви служи вярно повече от 20 години. Единствените части, които биха имали нужда от подмяна са пружините и въжетата, но дори и тя не е необходима често.

Втората причина е топлоизолационните качества на секционните гаражни врати. Поради факта, че обикновено са изработени от сандвич панели с дебелина от 42мм и пенополиуретанова изолация те ви гарантират хладни помещения през лятото и топли такива през зимата. В допълнение към панела получавате и гумени уплътнения, които са от 4те страни на паното на вратата. По този начин вратата прилепва плътно към рамката и не позволява проникването на външен въздух.

Третата причина е комфорта от употребата и. Секционните гаражни врати обикновено се инсталират в комбинация от двигател с дистанционно управление, който позволява отваряне и затваряне на вратата с едно натискане на бутон и спестява необходимостта от слизане от автомобила. Това е изключително ценно в дъждовни или снежни дни, когато никой не иска да му се налага да слиза и отваря ръчно тежки метални двукрили врати. Има възможност и за опериране на секционната гаражна врата от телефон. Този тип гаражни врати също така са изключително тихи при движението си. Това допринася за спокойна среда, когато гаражът е близо до къщата ви. Не на последно място получавате комфорт от сигурността, която една секционна гаражна врата ви дава. Повечето модерни гаражни секционни врати имат допълнителни защити при опит за взлом, както и уникални заключващи системи.

Всички тези причини в комбинация с конкурентните ни цени са убедителен фактор във взимането на решение за закупуване точно на секционна гаражна врата.

Разгледайте нашите предложения за секционни гаражни врати.

Пуснете запитване за бърза оферта

Контакти

Свържете се с нашите професионални консултанти!

Пуснете запитване за бърза оферта!